Axelle Red is nieuwe ambassadrice van Handicap International

De Belgische zangeres Axelle Red werd vandaag officieel voorgesteld als nieuwe ambassadrice van de humanitaire organisatie Handicap International. 

De acties van Handicap International, en vooral de strijd tegen landmijnen, liggen Axelle Red al langer bijzonder na aan het hart.

In 1997 sprak de zangeres, juriste van opleiding, zich hierover al publiekelijk uit in het kader van de Verklaring van Brussel, het officiële startschot van de onderhandelingen over een internationaal verdrag voor een volledig verbod op landmijnen.

In 2003 bezocht ze voor de eerste keer projecten van Handicap International in Azië. Terug in België schreef ze het nummer ‘Pas maintenant’, waarbij ze in de huid kroop van een kind dat het slachtoffer werd van een landmijn.

20 jaar later wil de zangeres als ambassadrice van Handicap International nog een stap verdergaan in haar engagement. “Een paar jaren geleden heb ik de gelegenheid gehad om projecten van Handicap International in Azië te bezoeken. Tijdens dit bezoek werd het voor mij snel duidelijk in welke mate ngo’s als Handicap International het verschil kunnen maken en de getroffen personen hun mobiliteit en waardigheid kunnen teruggeven”, vertelt Axelle Red.

Aan de zijde van de organisatie gaat ze getuigen over de situatie van volwassenen en kinderen met een handicap. “Axelle Red is een geëngageerde artieste die voeling heeft met de problematiek van landmijnen en personen met een handicap. Als ambassadrice van Handicap International zal ze onder meer projecten bezoeken op het terrein, spreken tijdens evenementen en getuigen over haar ervaringen", vertelt Jean Van Wetter, algemeen directeur voor Handicap International België.

Al begin september steunde Axelle Red de internationale campagne ‘Stop Bombing Civilians’ van Handicap International tegen bombardementen op burgers. Samen met de organisatie riep ze alle mensen op om een STOP-selfie te nemen en deze te delen op de sociale media om zo hun verzet aan te tonen tegen deze praktijk. 

Contacteer ons
Over Handicap International

Handicap International is een internationale niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor mensen met een handicap en andere kwetsbare personen in het Zuiden. De organisatie is vooral bekend voor haar strijd tegen landmijnen en clustermunitie: sinds drie decennia helpen we slachtoffers en lobbyen we voor een mijnenvrije wereld. Daarvoor kregen we in 1997, als medeoprichter van de Internationale Campagne tegen Landmijnen, de Nobelprijs voor de Vrede.

Handicap International
Gewijde-Boomstraat 44/1
1050 Brussel