Skip to Content
Neymar wordt ambassadeur voor Handicap International

Neymar wordt ambassadeur voor Handicap International

De Braziliaanse voetballer Neymar is de nieuwe ambassadeur van de ngo Handicap International. Dat heeft hij vandaag tijdens een evenement in Geneva bekendgemaakt. Met deze samenwerking stelt Neymar zijn bekendheid ten dienste van een goed doel: hulp bieden aan de meest kwetsbare mensen en personen met een handicap in noodsituaties zoals natuurrampen en gewapende conflicten.

Neymar kroop aan de VN-zetel in het Zwitserse Genève met een voetbal op de “Broken Chair”-sculptuur, een reuzegrote stoel met een symbolisch geamputeerde poot. Vanop de iconische sculptuur heeft Neymar een boodschap aan alle landen van de wereld gericht, om hen op te roepen personen met een handicap beter in de samenleving op te nemen.

De Braziliaanse aanvaller zit al langer met het lot van kinderen met een amputatie in. Hij wil projecten rond dit thema wereldwijd ondersteunen en heeft ook de wens uitgedrukt om een bezoek op het terrein te doen. Met deze samenwerking stelt Neymar zijn immense populariteit ten dienste van de meest kwetsbaren ter wereld.

 

Contacteer ons
Jean Van Wetter Directeur général , Handicap International Belgium
Jean Van Wetter Directeur général , Handicap International Belgium
Over Handicap International

Handicap International is een internationale niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor mensen met een handicap en andere kwetsbare personen in het Zuiden. De organisatie is vooral bekend voor haar strijd tegen landmijnen en clustermunitie: sinds drie decennia helpen we slachtoffers en lobbyen we voor een mijnenvrije wereld. Daarvoor kregen we in 1997, als medeoprichter van de Internationale Campagne tegen Landmijnen, de Nobelprijs voor de Vrede.

Handicap International
Gewijde-Boomstraat 44/1
1050 Brussel