24/04 | PERSUITNODIGING

Handicap International neemt de Europees wijk in om het publiek te mobiliseren tegen bombardementen op burgers.

Woensdag 18 april 2018 — De Europese Unie zit op 24 en 25 april 2018 de internationale conferentie “Supporting the future of Syria and the region” voor. De conferentie zal een balans opmaken van de aanzienlijke humanitaire behoeftes die het conflict in de Syrische regio heeft veroorzaakt en de aangeboden hulp als antwoord op het conflict.

Als reactie op de conferentie zal Handicap International op 24 april het Luxemburgplein bezetten en de gevolgen van het zeven jaar durende conflict voor de burgers illustreren, aan de hand van verschillende acties:

  1. ONDER DE BOMMEN, een geluidservaring die de voorbijgangers onderdompelt in het universum van een bewoond gebied dat gebombardeerd wordt (op het Luxemburgplein ter hoogte van nr 5)
  2. STOP BOMBING, een gigantische affiche waarmee we ons richten tot de publieke opinie (voor het station Brussel-Luxemburg)
  3. AXELLE RED zal getuigen over haar bezoek aan het vluchtelingenkamp van Azraq
  4. GEBOMBARDEERD, een fototentoonstelling over de slachtoffers en het werk van HI (op de Esplanade Solidarnosc).

Het doel: de bevolking aanspreken over de noodzaak om zich te mobiliseren tegen de bombardementen op burgers, door het tekenen van een internationale petitie waarmee we 1 miljoen handtekeningen willen verzamelen.
www.stop-bombing-civilians.org

Kom Axelle Red ontmoeten en deel met haar - aan de hand van de audio-ervaring - de realiteit van burgers die onder vuur genomen worden.

PRAKTISCHE INFO

Datum & uur: Dinsdag 24 april 2018, 11.00 uur

Plaats: Luxemburgplein ter hoogte van ‘Ginette Bar’

Planning :

11.00 Verwelkoming

11.10 Jean Van Wetter, algemeen directeur van Handicap International, stelt de campagne Stop Bombing Civilians voor

11.20 Axelle Red, ambassadrice van Handicap International, deelt haar ervaringen van het bezoek aan het vluchtelingenkamp in Azraq

11.30 Q & A

11.45 Audio-ervaring

Gelieve uw komst te bevestigen zodat wij u optimaal kunnen ontvangen. Eveneens bedankt om ons te verwittigen indien u een interview wenst met één van de twee sprekers.

Stop Bombing Civilians - Humanity & Inclusion