Solidanza

Donderdag 1 december 2016 — Brussel, donderdag 1 december 2016 – Handicap International organiseert op zaterdag 3 december – Internationale Dag voor Personen met een Handicap – haar inclusieve dansfeest in La Tricoterie in Brussel. Elk jaar verzamelt Solidanza jong en oud, mensen met en zonder handicap, beginnende en fervente dansers om samen solidair te feesten.

Met Solidanza zet Handicap International op een feestelijke manier de Internationale Dag voor Personen met een Handicap in de kijker en sensibiliseert de organisatie het grote publiek rond deze thematiek. In het Zuiden weegt een handicap nog zwaarder op het dagelijks leven. Handicap nternational leidt projecten die zich zowel richten op fysieke revalidatie als op meer autonomie en een plaats in de maatschappij.

Contactenfabriek

Dit jaar vindt Solidanza voor de eerste keer plaats in la Tricoterie, een ontmoetingsplaats in Sint-Gillis (Brussel) die als doel heeft om banden te smeden en contacten te leggen. Want mensen samenbrengen, zonder onderscheid, dat is waar Solidanza voor staat.

Zie ginds komt de stoomboot!

Dansliefhebbers kunnen tijdens Solidanza hun benen loszwieren op tango, salsa en rock ‘n’ roll of hun grenzen verleggen bij een initiatie rolstoeldans. En voor diegenen die liever toekijken dan zelf een dans te wagen, zijn er innemende rolstoelsdansshows en randanimatie. Alle kinderen zijn ook uitgenodigd om tijdens deze speciale dag de Sint te ontmoeten.

PROGRAMMA

14u00 Start dansfeest met salsa, tango en rock ‘n’ roll begeleid door Gustavo
15u00 Rolstoeldans door ACTR (sportieve vereniging van het centrum voor traumatologie en revalidatie) van het Brugmannziekenhuis
15u30    Bezoek van Sinterklaas
16u00    Hedendaagse dans door Dansschool Carine Granson
17u00 Initiatie en show rolstoeldans door de rolstoeldansclub van Louvain-La-Neuve

Doorlopend tot 20u00   

Voetmassage door de Europese massageschool (tussen 15u en 18u)

Kinderhoek met o.a. grime

Hapjes en drankjes

SOLIDANZA PRAKTISCH

Wat? Solidanza, hét jaarlijkse inclusieve dansfeest van Handicap International
Wanneer? Zaterdag 03 december van 14u00 tot 20u00
Waar?

La Tricoterie in Brussel (Th. Verhaegenstraat 158, 1060 Sint-Gillis) – toegankelijk voor mensen met een handicap via een Kiss & Ride zone

Tickets?

Gratis voor kinderen <12 jaar en € 5 voor alle anderen. Tickets worden ter plaatse verkocht en de opbrengst ervan gaat integraal naar mensen met een handicap in het Zuiden.

 

Sophie Clesse Verantwoordelijke events at Handicap International